vrijdag 30 april 2010

Een heerlijke dag, om nog weken van te genieten.


Onlangs hadden we 'n heerlijk dagje aan de kust. Echt genieten was dat! De Prinsesjes vonden het geweldig en dan genieten wij dubbel zo hard!
Van zulke dagen kan ik nog zo heerlijk nagenieten.

Leuk huisje hey? Zomaar voor erbij. En wat dacht je van het torenkamertje, als creatieve werkplaats?

Oh ja...Pssst... rechtboven: mijn mooiste bezittingen.

Fijn weekend allemaal!
Posted by Picasa

donderdag 22 april 2010

Dottie

Onlangs heeft mijn schoonvader voor mij de Knippie gekocht. Dat vond ik zo lief!
Kleding maken voor de Prinsesjes vind ik leuk, maar het gaat mij toch vaak om de accessoires. Zo stond er in de Knippie 'n hoesje voor 'n pakje snoetenpoetsers. Dat vond ik toch wel erg handig want op 'n gegeven moment plakt die sluiting niet meer van het pakje en dan drogen de doekjes uit.
Het hoesje was van stof uit een stuk gemaakt met 'n rits. Leuk, maar ik wilde het toch wat anders en daardoor gaf ik er mijn eigen draai aan. Dus voila! Een toile ciree hoesje met rits en natuurlijk : rood met witte stippen! En als detail versierde ik de sluiting van de rits met 'n lintje met m'n naam erop.

Hier is Dottie!

Hoe het allemaal begon...

Er was eens een naaimachientje, Pfaffke genaamd. Pfaffke was altijd in het bezit van mijn schoonouders en heeft hun altijd trouw haar diensten bewezen. Tot op een gegeven moment mijn schoonouders gingen verhuizen en voor Pfaffke 'n onderkomen zochten. Zij vroegen aan mij of Pfaffke bij ons mocht komen wonen. "Ach, waarom niet dacht ik, we hebben toch nog ruimte op onze zolder." Maar om eerlijk te zijn was ik dus echt niet van plan er iets mee te doen! Ik heb namelijk in mijn jeugd 'n trauma opgelopen m.b.t. textiel-handvaardigheid. Mijn juf op de basisschool heeft mij er toendertijd duidelijk op gewezen dat dit niet voor mij is weggelegd en dat zefs de meeste jongens van mijn klas nog beter waren!
Maar Pfaffke heeft me uitgedaagd en ervan overtuigd dat we best aardig kunnen samenwerken. Ik heb een hele CreaBea in mezelf ontdekt dankzij m'n Pfaffke en natuurlijk mijn schoonouders!

En Pfaffke... die stikt er nog lekker op los! En dat voor haar leeftijd!

dinsdag 13 april 2010

Een Sjaal Compromis

Het was weer tijd om voor de prinsesjes nieuwe zomerjasjes te kopen. Kleine prinses was zeer snel geslaagd en was ontzettend blij met haar nieuwe jas. Maar grote prinses had toch wat overtuigingen nodig voordat ze tevreden was. Ze wilde namelijk heel graag een roze jas, nu vind ik roze erg leuk, maar voor 'n jas zag ik dat niet zitten. Toen ze deze grijze jas aantrok stond het gelijk geweldig, maar ze was zelf niet onder de indruk. "Maar mama, ik vind deze niet mooi,  ik wil 'n roze!!! Toen hebben we 'n compromis gemaakt, deze jas en dan maakt mama voor jou 'n mooie sjaal met roze! Verkocht!
Het stofje had ik nog over van dit en de bolletjes rand had ik nog over van dit.

dinsdag 6 april 2010

Heerlijk thuiskomen

Na 'n dagje werken was het natuurlijk weer heerlijk om m'n prinsesjes te zien. Maar ik was ook erg blij toen ik zag dat m'n bestelling binnen was!
Ik ga snel 'n heerlijk kopje thee zetten en ik duik op de bank met dit duo! Heeft er iemand al ervaring met dit duo?