zondag 1 augustus 2010

Oeps...sorry Barbie!

Onze grote prinses is afgelopen donderdag 4 jaar geworden. Een tijd geleden vroeg ze al voor haar verjaardag 'n fototaart. Maar wij houden niet zo van slagroomtaarten en toch ook zonde om zo'n mooie foto van ons Prinsesje op te eten. En wat is nu veel en veel leuker dan 'n fototaart? Een prinsessentaart!!!!
Helemaal gemaakt door papa & mama (okey... en ook HEMA).

En zo hebben we het gemaakt:

Pas op het kan best 'n beetje angstig zijn, pas op voor jonge kijkers!

Je koopt bij de Zeeman, Action,etc  een goedkope Barbie. Je kan ook bij 'n kookwinkel een speciale pop kopen, is niet veel duurder maar ik vond ze minder mooi.
Vervolgens zaag je de dame doormidden

Voor de rok koop je 'n frambozenboltaart bij de HEMA, je kan de rok eventueel nog versieren. Wij deden dit met roze glazuur, glitters en figuurtjes.

Daarna prop je de dame boven in de boltaart.
Aangezien een blote dame niet zo charmant is op 'n taart ( voor 'n kinderfeestje dan), hebben we een topje gemaakt van suikerfondant. Dit hebben we eerst gekleurd met voedingskleurstof.
Helaas was het een beetje warm en zakte de suikerfondant in, maar ons Prinsesje vond het super! We hebben niets meer gehoord over de fototaart, missie geslaagd!

4 opmerkingen:

  1. Hij is super ! Die ga ik zeker onthouden voor de verjaardag van mijn meisje :-) En nog gefeliciteerd met je 4 jarige meisje !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is prachtig geworden...jammer om op te eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankjewel! Wij hadden er geen moeite mee om de taart op te eten, het was nog heerlijk ook! En de dame, die ligt naakt in het keukenkastje te wachten op haar volgende jurk.

    BeantwoordenVerwijderen