dinsdag 30 maart 2010

Hocus Pocus ....Poef metamorfose!!!!

Een paar weken geleden vond ik in 'n kringloopwinkel dit poefje.

Er flitste gelijk allerlei ideetjes door mijn hoofd.

En dit is het resultaat! Het was super leuk om te doen, dat smaakt naar meer.
De prinsesjes vinden het geweldig en vechten met elkaar om erop te mogen zitten.

Een skypecadeautje!

Vandaag is mijn neefje 3 jaar geworden! Jippie!
Ik had voor hem een verjaardagshirt gemaakt en samen met de prinsesjes op de post gedaan. En vandaag hebben we via skype, met 'n feestmuts op, hem toegezongen! En ondertussen pakte hij ons cadeautje uit, zo waren we er toch 'n beetje bij!

maandag 22 maart 2010

Ikea & toile ciree

Het was vandaag 'n heerlijk productief dagje. Huisje opgeruimd, boodschappen gedaan, gestreken en de prinsesjes geamuseerd. En vanavond ging het verder, een verrassing gemaakt voor 'n bijna jarige job, het kraamkadooke gelabeld en het Ikea tafeltje van de prinsesjes bekleed met toile ciree.

Er wordt altijd veel gebruik gemaakt van het tafeltje, daardoor is het tafeltje ook nooit leeg. Maar toch miste ik er iets aan. Het tafeltje is oorspronkelijk wit en het staat tegen het eiland van onze keuken en die is ook weer wit, dus het werd weer eens tijd voor 'n stipje!
Dit keer wit met roze stippen!

zaterdag 20 maart 2010

kunstig kraamkadooke

Binnenkort ga ik op kraamvisite bij 'n klein meisje. Een klein wondertje waar lang naar verlangd is en die haar papa en mama zeer blij maakt. Dat verdient 'n kunstwerkje!

maandag 15 maart 2010

Boefjes & Hartjes

Pfff...wat 'n dag was het zeg! Vandaag deden de Prinsesjes hun naam echt geen eer aan! Het waren hele, hele grote boefjes! Terwijl mama eventjes de wasmachine ging aanzetten, besloten zij kappertje te spelen! Met als gevolg dat kleine Prinses nu 'n paar krulletjes minder heeft!

Nu liggen ze heerlijk te slapen en ik heb weer wat tijd voor mezelf. Ik heb al aardig wat gedaan deze avond; proef-jurkje in elkaar gezet, rokje hersteld en natuurlijk weer eens heerlijk gesurfd op het web!
En daar vond ik deze blog en zag ik deze muurkunst van hartjes!

Lijkt me zo leuk voor aan de muur bij een van mijn boefjes!

zondag 14 maart 2010

Ringeling

Vanavond had mijn lief avonddienst, dus ik had alle tijd om te freubelen. Van het freubelen is niet veel terecht gekomen want grote Prinses hield me lekker bezig. Na 'n tijdje werd het rustig en ben ik lekker met m'n laptop op schoot gaan zitten.Ik heb weer aardig wat blogs gelezen, leuk patroontje gevonden (hopelijk heb ik daar morgen wat meer tijd voor) en weer 'n ontzettend leuk webwinkeltje ontdekt!
Ze hebben hier deze ontzettende leuke ringen te koop, maar ook nog veel meer grappige sieraden.
Deze twee ringen zijn mijn favoriet!

zondag 7 maart 2010

Stippen Luierzakske

Toen ik net begon met freubelen heb ik dit luierzakske gemaakt. Je kunt het wel zien, want netjes afwerken was toen nog niet mijn ding. Maar het is zeer functioneel want ik gebruik het nog steeds! Erg handig, ik hoef niet de hele verzorgingstas te pakken. Er kunnen luiers, billendoekjes en 'n onderlegger in.
De buitenkant is gemaakt van toile ciree en de binnenkant van stof met 'n hollands patroontje.

zaterdag 6 maart 2010

Metamorfose











Binnenkort is er 'n klein vriendinnetje jarig.
Haar moeder vroeg mij om het textiel van haar poppenbedje te pimpen.

Slaap lekker popje!




woensdag 3 maart 2010

Blij!

Kleine dingetjes kunnen mij soms zo blij maken.
Ik was laatst de kledingkastjes van mijn prinsesjes aan het opruimen en toen kwam ik deze retro hangertjes met bambi  tegen. Ooit hingen ook mijn kleine kleertjes daaraan.
Ik vind ze zo schattig!